De wekelijkse huisvergadering 

De huisvergadering vormt een vast moment in de week. Deze vergadering wordt door alle bewoonsters en de algemeen coördinator bijgewoond. 
Tijdens de huisvergadering worden zaken besproken over het huis, de keuken, de tuin, het afval  en de schoonmaak. Samen met de coördinator wordt gekeken wat er in huis aanwezig is en wordt een boodschappenlijst opgesteld. De vrouwen doen deze boodschappen zelf. Voedsel, wasmiddel, medicijnen, verzorgingsproducten enzovoorts worden uit de algemene middelen van het Wereldvrouwenhuis betaald. Daarnaast krijgt elke bewoonster een klein bedrag voor persoonlijke besteding. 
Na de huisvergadering spreekt de coördinator individueel met de bewoonsters om te horen hoe het met hen gaat. Hieruit komen soms zaken naar voren die de coördinator vervolgens meeneemt naar het overleg van de coördinatoren. Daar kunnen vervolgens acties worden uitgezet. 

Boodschappen

Elke vrijdag gaat er een vrijwilligster naar de voedselbank om daar voedsel te halen. Het Wereldvrouwenhuis mag daar het eten halen dat overblijft van de verschillende filialen. Dit wordt aangevuld met wat er verder nog nodig is. De bewoonsters doen zelf de boodschappen vanuit de middelen van het Wereldvrouwenhuis.

Enkele keren per jaar houden we bij een supermarkt een inzamelactie voor houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. We vragen dan aan de klanten of ze voor ons een product extra willen kopen. 

Tuin

Rond het huis is een grote tuin met terrassen en gezellige zitplekken. Er zijn bomen, bloemen en een moestuin. Vrijwilligers kijken - samen met de  vrouwen- wat er in de moestuin verbouwd kan worden. Er is een schuur met meerdere fietsen.

Koken 

In de twee keukens wordt elke dag gekookt door de vrouwen die in het Wereldvrouwenhuis verblijven. Zij eten soms samen, maar ook in kleine groepjes of alleen. Meestal worden  gerechten gekookt van 'thuis'.