Individuele ondersteuning 

Alle vrouwen in het Wereldvrouwenhuis hebben een vaste contactpersoon. Deze contactpersoon biedt begeleiding in de periode dat de vrouw in het Wereldvrouwenhuis verblijft. Tussen de contactpersoon en de vrouw is heel regelmatig contact. De contactpersoon ondersteunt haar in bezoeken aan de huisarts, het ziekenhuis of de tandarts en regelt een bezoek aan de kledingbank. Zij bekijkt samen met de vrouw hoe haar netwerk eruit ziet en gaat eventueel mee naar een advocaat.

Feest omdat Joyce een status heeft gekregen

Feest omdat Joyce een status heeft gekregen

Juridische ondersteuning 

De contactpersoon bekijkt samen met de vrouw hoe haar juridische procedure eruit ziet. Zijn er nog mogelijkheden om haar dossier aan te vullen? Zijn er zaken die over het hoofd gezien zijn? Daarbij krijgt het Wereldvrouwenhuis hulp van Vluchtelingenwerk Nijmegen, de advocaat van het Wereldvrouwenhuis en de advocaat van de vrouw in kwestie.

Medische ondersteuning 

Ook kijken we naar de medische situatie van de vrouw. We hebben een (gepensioneerde) huisarts in ons team. Zij screent de gezondheid van een vrouw bij aankomst en kan bij kleine klachten meteen advies geven. Bij medische problemen maken we een afspraak met de huisarts van het Universitair Gezondheidscentrum Heyendael. Een tandarts in de buurt is bereid onze vrouwen te helpen als ze kleine problemen hebben aan hun gebit. Een opticiën meet zo nodig het gezichtsvermogen en reikt oplossingen aan.

 

 

Andere ondersteuning 

De kledingbank helpt mee. De vrouwen mogen hier een outfit uitkiezen.