Vacatures voor vrijwilligers

Heb je belangstelling om samen met ons in en voor het Wereldvrouwenhuis te werken? Stuur dan een email naar info@wereldvrouwenhuis.nl. Je kunt ook reageren op een van onze vacatures. De vacatures staan hieronder.

Op dit moment hebben we vacatures voor het geven van taalles Nederlands, voor de moestuin,  voor fietsles, voor sport en bewegen. Voor onze activiteiten zoeken we vrouwelijke vrijwilligers omdat veel van de vrouwen die bij ons verblijven vervelende ervaringen hebben met mannen.

Ook zoeken we een penningmeester voor het bestuur.

Taalvrijwilligster

We zijn op zoek naar versterking van het taalteam. Drie keer per week geven we taalles aan de vrouwen die op dat moment in het Wereldvrouwenhuis wonen. 
Lijkt het je wat om een keer per week samen met een of twee andere vrijwilligsters de vrouwen te helpen met hun Nederlands?  Neem dan contact met ons op.
Aanmelden kan via  info@wereldvrouwenhuis.nl

Taalmaatje

Voor vrouwen in ons huis zoeken we een taalmaatje waarmee ze een keer per week of twee weken individueel informeel hun Nederlandse taal kunnen oefenen.

Bijna alle vrouwen in ons huis spreken geen of slecht Nederlands. Les in de Nederlandse taal is een vast onderdeel van het activiteitenprogramma van het Wereldvrouwenhuis. Het zou vrouwen helpen wanneer ze daarnaast nog eens extra Nederlands praten en oefenen. Dat is de rol van een taalmaatje. Het tijdstip kan in overleg met de vrouw worden afgesproken.

 

Sport en bewegen

We zijn op zoek naar een vrijwilligster die een keer per week samen met een andere vrijwilligster een sportactiviteit wil begeleiden. Sport, bewegen en ontspanningsoefeningen zijn belangrijk voor het welbevinden. Dat geldt zeker voor onze vrouwen. Zij hebben vaak te maken met allerlei lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten en met stress en onzekerheid. 

Heb je ervaring met sport en bewegingslessen en wil je de vrouwen enthousiast maken voor sport en bewegen, stuur ons dan een mailtje.
Aanmelden kan via  info@wereldvrouwenhuis.nl

Nieuwe Penningmeester

Het Wereldvrouwenhuis is op zoek naar een nieuwe penningmeester voor het stichtingsbestuur. Zij of hij verricht de gebruikelijke taken zoals bijhouden van inkomsten en uitgaven, opstellen van jaarbegroting en jaarrekening, onderhouden van zakelijke contacten en deelnemen aan de bestuursvergaderingen. Daarnaast heeft zij of hij samen met de voorzitter af en toe contact met de Gemeente Nijmegen, waarvan wij twee huizen huren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huidige penningmeester Rob van Dinther, op telefoonnummer 06-30106737

Vrijwilligster (Moes)tuin

Bij het Wereldvrouwenhuis is een vrij grote tuin met gazon, bomen, struiken, kruiden, groenten en bloemen. Ook is er een kleine kas. Wanneer het voorjaar wordt is het tijd om onkruid te wieden en de moestuin op te zetten en te onderhouden. De tuin wordt verzorgd door enkele  vrijwilligsters. Ze worden daarbij vaak geholpen door vrouwen die in het huis wonen.

Houd je van buiten zijn en in de tuin werken en vind je het leuk om daar anderen bij te betrekken, dan is dit misschien iets voor jou. We zoeken een vrijwilligster met moestuin-ervaring die het tuinwerk wil coördineren. Ook kunnen we nog een of twee vrijwilligsters gebruiken die willen meehelpen in de tuin. Neem contact met ons op als je belangstelling hebt info@wereldvrouwenhuis.nl.

Fietsles

Wie wil ons helpen om een van onze bewoonsters te leren fietsen? Fietsen geeft onze vrouwen meer onafhankelijkheid. Als je kunt fietsen ben je mobiel. Je kunt zelfstandig ergens heen, ook al is het te ver om te lopen. En je hoeft niet steeds te betalen voor de bus.