Het wereldvrouwenhuis in tijden van corona, een update

Vanaf half maart hebben we geen nieuwe vrouwen opgenomen in het Wereldvrouwenhuis. Dit met het oog op de veiligheid van de vrouwen die er verblijven en van de vrijwilligers. Het programma voor de aanwezige vrouwen werd aangepast. Eind augustus hebben de vrijwilligers samen met het bestuur verkend onder welke voorwaarden nieuwe vrouwen weer zouden kunnen instromen. Vanwege de uitstroom van een paar vrouwen is het mogelijk een quarantaineperiode te organiseren en zijn er mogelijkheden om de individuele begeleiding op te pakken. Dat zet de deur voor een aantal nieuwe vrouwen open en dat is enorm fijn! Alle afspraken over 1,5 meter afstand, handen wassen, niet reizen  etc. blijven vanzelfsprekend van kracht. En het programma voor vrouwen wordt nog meer coronaproof gemaakt.

Om de grote groep anderstaligen in Nederland te helpen heeft het Tolk-en Vertaalcentrum Nederland de persconferentie van eind maart over de maatregelen vertaald in 5 van de veel voorkomende vreemde talen in Nederland. Dit zijn Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch, de video’s zijn hier te bekijken.
Door het delen hopen we eraan bij te dragen dat iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen taal kan begrijpen wat de maatregelen zijn. Alleen samen krijgen we corona onder controle.