De Stijn Buys Pluim: een smakelijke beloning

Het werd een onvergetelijke avond voor de vrijwilligers van het Wereldvrouwenhuis. Een kookworkshop bracht voor de deelnemers culinaire ontdekkingen en een hoop warmte en plezier.

Vorig jaar ontving het Wereldvrouwenhuis de Stijn Buys Pluim, een erkenning die Nijmeegse vrijwilligers beloont voor hun toewijding aan het helpen van jonge vrouwen zonder verblijfsvergunning. De Stijn Buys Pluim is meer dan alleen een symbolische eerbetuiging. Naast een erepenning en een oorkonde is er een geldbedrag. Vrijwilligers mogen dat bedrag besteden aan…zichzelf. Daar is de bijdrage voor bedoeld. Met dit in gedachten kozen de vrijwilligers voor een gezamelijk culinair avontuur: een kookworkshop bij Kookers in Nijmegen.

Menu

Met veel enthousiasme betraden de vrijwilligers op een donderdag in maart de keuken van Kookers voor een avond vol nieuwe ontdekkingen.

Op het menu prijkten heerlijke vegetarische gerechten met verse ingrediënten, die we soms niet kenden. We bogen ons gezamenlijk over het voorgerecht: hapjes met tomaten, linzen en de verrassende smaak van padron peper. De pastinaaksoep veroverde onze harten. Toen moest de parel van het menu - het hoofdgerecht bestaande uit koningsoesterzwammen, geserveerd met zoete aardappel en een rodewijnsaus - nog worden geserveerd. De zoete afsluiting van de culinaire reis bestond uit bombonen, een verrukkelijke lekkernij die de avond op een heerlijke noot afsloot.

Erkenning

We blikken terug op een onvergetelijke avond. Er werden smaken gemengd, verhalen gedeeld en banden versterkt tussen alle vrijwilligers. Gezamenlijk koken en eten was een mooie beloning en erkenning voor het bijzondere werk waarvoor de vrijwilligers van het Wereldvrouwenhuis zich elke dag met veel betrokkenheid inzetten. Met de maaltijd werd de ook de kracht van het samen zijn gevierd. En zo voelde de Stijn Buyspluim ook als een eerbetoon aan de onschatbare waarde van vrijwilligerswerk.  

Met dank aan de Stichting Beide Weeshuizen.