Actueel

Informatieavond 15 april aanstaande in de Thiemeloods met een gevarieerd programma

Op maandag 15 april aanstaande is er van 20:00 – 22:00 uur een informatieavond over het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen in de Thiemeloods in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Met film, muziek, een optreden van voormalig stadsdichter Amal Karam en veel meer. Klik hier voor het  programma van de informatieavond

We zien u graag op 15 april om 20.00 in de Thiemeloods in Bottendaal, Leemptstraat 34, Nijmegen. 

 

Wereldvrouwenhuis in Hallo!Nijmegen 

In de maarteditie van Hallo! Nijmegen staat een uitgebreid verslag van zowel het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen als van ‘Instant Love’ een muziektheatervoorstelling gebaseerd op de schrijnende verhalen van het Wereldvrouwenhuis.  

Artikel in Hallo! Nijmegen

 

 

 

Cheque voor het Wereldvrouwenhuis!

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, speelde  muziektheatergezelschap Via Berlin voor een uitverkochte zaal in Lux Nijmegen Instant Love, een theaterstuk over de kwetsbaarheid van vrouwen zonder verblijfspapieren. Na afloop van de voorstelling stond De Ontmoeting op het programma; een speciaal nagesprek waarin verdieping wordt geboden op de thematiek van de voorstelling en inzicht wordt gegeven in de beweegredenen van de makers.

Te gast was Victorine Franke, vrijwilligster bij het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen dat al zes jaar tijdelijke opvang en begeleiding biedt aan vrouwen zoals Grace uit Instant Love, die geen verblijfspapieren hebben. Via Berlin en Cello Octet Amsterdam hebben de afgelopen periode geld ingezameld voor het Wereldvrouwenhuis door na afloop van de voorstelling Instant Love t-shirts te verkopen. Ook konden bezoekers een donatie doen. Het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen ontving een cheque met de tussenstand van het opgehaalde bedrag; maar liefst € 4768,58!

Doneren of een shirt kopen kan nog steeds. Ook een steentje bijdragen? Neem contact op per email naar steffie@viaberlin.nl

Het Wereldvrouwenhuis bedankt Via Berlin, Cello Octet Amsterdam, alle donateurs en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd, voor een heel bijzondere avond en voor deze mooie opbrengst!